Nevetséges baki miatt hívja vissza SUV-jait a BMW

2017.06.06. 07:18

A 7-es sorozat nagy visszahívási akciója után itt az újabb BMW-visszahívás: idén gyártott X5 M-ket és X6 M-ket rendel magához a BMW Amerikában. Nevetséges az indok, de legalább kevés autó érintett.

tb4n

Ha netán az USA-ban élő új sport BMW SUV-tulajdonos lennél, ne ijedj meg, ha levelet kapsz a helyi forgalmazótól. Se a 4,4 literes V8-assal, se az elektronikával, se semmi érdemi elemmel nincs baj, legalábbis olyan, amiről az NHTSA (Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal) tudna, és visszahívásra kötelezné miatta a BMW-t. Hivatalos visszahívás azonban van, mindössze huszonnégy X5M-nek és X6M-nek kell meglátogatnia saját márkaszervizét, méghozzá azért, mert az autókon lévő egyik cédulán elírtak egy számot. Azt, amelyiken feltüntetik, hány colos felnik vannak az autókon: 20 colost írnak, miközben az érintett BMW-ken gyárilag 21 colosak vannak.

Alighanem az autóvisszahívás-történelem egyik leggyorsabban orvosolható problémájáról van szó. Hiába viszont az egyszerű indok, hiába a kevés érintett, az NHTSA-nál természetesen ez is egy teljes értékű visszahívás: 17V327000 sorszámon könyvelik el az akciót.