Váratlan helyszínen leplezték le a legerősebb utcai Porsche 911-est

2017.06.12. 14:38

A szerteágazó Porsche 911-es kínálat mindig tartogat még egy meglepetést. Az idei újdonság a GT2 RS, a 911 Turbo legsportosabb utcai változata, amelyről egyelőre a gyáriak is csak hozzávetőleges adatokat közöltek. A premier szokatlan helyszínére pedig az a magyarázat, hogy a Forza Motorsport 7 konzol-játékkal együtt leplezték le az új Porschét, amelyben a típus természetesen szerepelni fog.

Számszerűen egyértelműen ennek kell a legerősebb 911-esnek lennie: már a gyáriak által megadott adatok, a legalább 641 lóerő és 750 Nm is elég lenne a csúcshoz, de egyes források szerint a végleges teljesítmény-adat közelebb lesz a 700 lóerőhöz, sőt, talán meg is haladja azt. Az azért látszik, hogy a Porschénél igyekeztek az autó külsejében is megjeleníteni az erőt: több hűtőnyílás, szélesítés és magasabb hátsó szárny jellemzi a típust, mint bármely más 911-est, azaz akinek a számok fontosak, az itt találja a Porschénél a legnagyobbakat.

Ez persze csak afféle előbemutató, úgy tudjuk, az őszi Frankfurti Autószalonon ismertetik az újdonságot részletesen is, és nem sokkal később, október 3-án az új Forzában már ki is lehet majd próbálni, bár az igazi GT2 RS nyilván sokkal intenzívebb élményt ígér, mint a virtuális.