Klassz reklámot csinált a CLAAS az új Jaguarnak

2017.10.26. 12:34

A haszonállatoknak az Egyesült Államokban is enniük kell valamit, ezért a német CLAAS erős kampányba kezdett, hogy jobban megkedveltesse az amerikaiakkal legújabb szecskázógépét.

August Claas 1913-ban alapította cégét a németországi Harsewinkelben. Eleinte csak bálázó és kötözőgépeket gyártottak. Az első betakarítógépet 1921-ben mutatta be a CLAAS. A második világégés után a vállalat már Európa legnagyobb kombájn és betakarítógép gyártója lett. A 21. század elejére a CLAAS több üzemet is felhúzott a kontinensen, köztük Törökszentmiklóson is, amely a CLAAS egyetlen gabona-vágóasztal és kukorica adapter gyártó üzeme az egész világon. Innen látja el a német cég az egész földet adapterekkel.

A CLAAS 1999-ben CLAAS Omaha Inc. névvel, joint venture-t, azaz vegyesvállalatot allapított az amerikai Caterpillarral. Ezzel a németek megvetették lábukat e távoli földrészen is. Mivel az USA-ban jobban ismert volt a CAT sárga színe, mint a CLAAS vetésizöld, ezért eleinte a CLAAS kombájnok és Challanger traktorok Caterpillar néven kerültek forgalomba. 2002-ben azonban a CLAAS úgy döntött, kivásárolja a Catelpillar részvényeit magának, innentől kezdve CLAAS márkanéven forgalmazza a kombájnokat. A CLAAS JAGUAR silózók minél szélesebb körű megismertetése a célja az alábbi videónak.

A videóból kiderül, hogy az Egyesült Államokban sem egyszerű földművesnek lenni, korán kell kelni, figyelni kell az időjárási előrejelzéseket, meg kell etetni a teheneket, és be kell takarítani a szarvasmarháknak szükséges takarmányt. A videó csodálatos vágóképekkel illusztrált, a főszerepben természetesen a CLAAS JAGUAR 900-as szecskázó legújabb 498-as típusa. Megtudjuk, hogy a földművelés és a betakarítás szép, egyszerű munka, ha van az embernek legalább egy JAGUAR-ja. Persze a videó arról már jótékonyan hallgat, hogy mi történik akkor, ha bemacizik a Jaguar.