Hatszáz lóerős Audi TT Las Vegasban

2017.10.31. 12:02

A ma nyitó SEMA Show elsősorban ugyan az amerikai tuningiparról szól, de időnként a nagy nemzetközi gyártók is megjelennek egy-egy érdekesebb tanulmánnyal. Az idén például az Audi készített egy igazán látványos Audi TT-változatot, Clubsport Turbo Concept néven.

clubsport turbo

Észak-Amerikában az Audi egyik első igazán feltűnő sikerét az 1989-es Audi 90 IMSA GTO versenyautóvak érte el, amikor gyakorlatilag lemosták a konkurenciát. Ráadásul a 720 lóerős, összkerék-hajtású szörnyeteg jellegzetes vörös-ezüst-fekete csíkozásával és masszív szélesítéseivel igazán jellegzetes látvány volt. Nem csoda, hogy a Las Vegas-i kiállításra szánt TT-t egyértelműen a 90-es stílusában építették át. Az autó maga nem sokban különbözik a 2015-ös Clubsport Wörthersee-től, de a fényezés egyértelműen az IMSA-gyalázó Audira emlékeztet, ahogy a szögletes szélesítések is. Ami azt illeti, a 600 lóerős sorötös turbómotor képességei sincsenek nagyon messze a távoli elődéitől. Az autó végsebessége 310 km/h, és akár 3,6 másodperc alatt elérhető vele a 100 km/h-s tempó.

A Clubsport Turbo persze elsősorban vevőcsalogató, gyártani nem tervezik. Viszont ugyanitt mutatkozik be egy csomó új tuning-alkatrész a szériagyártású TT RS-hez, illetve az R8-ashoz – az Audisok nyilván abban reménykednek, hogy ezekből a gyári kiegészítőkből szép számmal tudnak eladni a helyi Audi tulajdonosoknak.