Volkswagen-vezér: Meg kell hosszabbítani a dízelprémium határidejét

2017.11.11. 13:41

A Volkswagen AG vezérigazgatója szerint kívánatos lenne meghosszabbítani az öreg dízelautók lecserélését ösztönző prémium év végi határidejét. Matthias Müller erről a német tartományi közlekedési miniszterek konferenciáján beszélt pénteken.

müller vw

A német kormány és az autóipar részvételével rendezett dízelcsúcson a Volkswagen ígéretet tett arra, hogy az év végéig típustól függően akár 10 ezer eurós árengedményt is kész adni régi, Euro-1 és Euro-4 közötti emissziós kategóriás dízelautók lecseréléséhez új Euro-6 kategóriás Volkswagen vagy Audi modellekre. Nem elég azonban a privát autósokat arra ösztönözni, hogy alacsony emissziós paraméterekkel rendelkező modern járművekre cseréljék le régi autóikat, mert ebben a nagy járműflották üzemeltetőinek kellene élen járniuk - figyelmeztetett a Volkswagen vezérigazgatója.

Felhívta egyúttal az autógyártók figyelmét is azoknak a mobilitási alapoknak a feltöltésére, amelyek létesítéséről szintén a dízelcsúcson született megállapodás a súlyos légszennyezéssel küzdő városok támogatására a probléma megoldásában. Az ígért egymilliárd euró helyett az autógyártók eddig ugyanis 250 millió eurót fizettek be az alapokba.