Durva négyhengeres készül az Alfa Romeónál

2017.11.14. 14:10

A Giulia kínálatban jelenleg az 510 lóerő QV sportváltozat és a 280 lóerős Veloce között nincs semmi, de úgy tűnik, ez hamarosan változhat. Egy véletlen nyilvánosságra került dokumentum szerint hamarosan érkezik a 350 lóerős négyhengeres turbómotor.

1

Ezzel az Alfáé lehet a második legerősebb kétliteres motor a piacon – az első még mindig a Mercedes fronthajtású AMG modelljeibe épített 381 lóerős csoda – bár olyan pletykákat is hallani, amelyek szerint az Alfa Romeo motorja a 48 voltos elektromos hajtással és elektromos kompresszorral tud majd ennyit, hasonlóan a Volvo T8 modellek megoldásához.

A Giulia egyelőre nem olyan népszerű, ahogy a Fiat-Chryslernél korábban várták, de a kritikái pozitívak, és úgy tűnik, szép lassan azért teret nyer a piacon. A további növekedéshez viszont további újdonságokra lesz szükség, és ezt nyilván a gyáriak is tudják – alighanem ezért bővítik tovább a motorpalettát egy erősebb turbómotorral.

Egyes vélemények szerint jobban jártak volna egy hasonló teljesítményű V6-ossal, amelyet a QV biturbó V6-osából alakíthattak volna ki, de Európában, ahol a legtöbb Giulia fogy, valószínűleg a túlfújt kétliterest lesz könnyebb eladni.