Új Subaru érkezik

2017.11.15. 13:14

Ha minden igaz, termetes szabadidő-autót készül bemutatni a Subaru, amely az Ascent nevet kapja. Az első gyári képről ugyan alig derül ki valami, de a korábban bemutatott, azonos nevű tanulmány alapján sejthető, hogy milyen lesz az újdonság.

ascent tsr

A tanulmányautó bő öt méter hosszú és közel két méter széles volt, csaknem három méteres tengelytávval és három üléssorral. Valószínű, hogy a szériamodell sem lesz kisebb, így a Subaru is beszállhat az amerikai családi modellek piacára. A Subarunak eddig egy hasonló típusa volt, a kevéssé népszerű Tribeca, ám az Ascent más stílusúnak ígérkezik: valószínűleg inkább emlékeztet majd terepjáróra, mint egyterű-fazonú elődjére.

A műszaki tartalomról egyelőre csak találgatások vannak, ezek szerint a csúcsváltozatba 2,4 literes, négyhengeres, turbófeltöltéses bokszermotor kerül, bőven 200 lóerő feletti teljesítménnyel, és alighanem készül egy kisebb teljesítményű változat is, bár nem tudni, hogy egy kisebb turbós motorral, vagy a nagy négyhengeres turbó nélküli kivitelével.

A premiert a Los Angeles Auto Show-n tartják, amely december 1-én nyit.