Új villanyos sportautóval fejel rá a Concept One-ra a Rimac

2017.12.02. 09:26

Új taggal bővül az éppen nagy felfutást ígérő csúcs-villanysportautók mezőnye. A horvát Rimac dobna egy nagyot a Concept One után: ez lehet a Concept Two, amiről már ki is adtak egy sejtelmes előzetest.

rimac concept two

Rimac egyelőre csak a Concept One-t tudja felmutatni, abból is csak egy nyolcdarabos szériát gyártott: egy brutális, 1224 lóerős villanysportautó, amit a The Grand Tour-sztár Richard Hammond közel halálos balesete miatt ismert meg az egész világ. Biztosat egyelőre még nem tudni, de a horvátok második autója állítólag az One alapjaira épül, és várhatóan még annak feleslegesen nagy teljesítményét is túlszárnyalja majd. Ebből már száz darabot terveznek. Azt mondják, jövőre meg is kezdik az értékesítést, és már a hivatalos bemutató ideje is megvan: márciusban, a Genfi Autószalonon tartják. 

A villanyos szupersportautók mezőnye nagy felpörgés előtt áll. A Rimac ugyan nem új szereplő, de a társaság, amelynek hamarosan két autóval lesz a tagja olyan autókkal bővül rövid időn belül, mint az új Tesla Roadster, a Porsche Mission-E néven futó valamije, de még Tajvanról is bejelentkeztek egy furcsasággal, aminek 1,8 másodperc alatt van meg a 0-100 km/h.