A Teslával tárgyalt a magyar külgazdasági és külügyminiszter

2017.12.16. 10:15

A Tesla üzletfejlesztési igazgatójával és a jogi kérdésekért felelős igazgatóval tárgyalt San Franciscóban a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint az Egyesült Államok nyugati partvidéke mind nemzetgazdasági, mind nemzetstratégiai szempontból különös lehetőségeket kínál Magyarország számára, ezért látogatta meg a legjelentősebb ottani IT-vállalatokat, és a Tesla gyárat.

szijjartotesla

Szijjártó célja a Teslánál tett látogatással az volt, hogy felhelyezze Magyarországot az amerikai vállalat vezetőinek fejében élő térképre. Ismertette többek közt az adókedvezményeket, és arról is beszélt, hogy hazánk volt az első olyan kelet-európai ország, amely elektromobilitási stratégiát fogadott el. Magyarországon van a közép-európai országok közül a legtöbb (403) elektromos autótöltő, és a kormányzati program keretében 2019-re háromezernél is többre nő a számuk. A költségvetés támogatást ad az elektromos autók vásárlásához, a zöld rendszámmal pedig több kedvezmény is jár - mondta a miniszter.

A Tesla Szijjártó Péter szerint pozitívan fogadta ezeket a tényeket, és ígéretet tettek arra, hogy 2018 végéig két szupertöltő-állomást hoznak létre Magyarországon - az egyiket Győrben, a másikat Nagykanizsán.

A politikus emellett egy gyerekrajzokból készült montázst is átadott Todd A. Maron vezető tanácsosnak. Ezt a a Tesla európai terveinek magyarországi megvalósítására ösztönző "Bring Tesla Gigafactory Europe to Hungary" kezdeményezés keretében összegyűlt rajzokból állították össze.