Jövőre jön a 8-as Golf

2018.01.21. 14:37

Hivatalosan is bejelentette a 8-as Golf érkezését a Volkswagen. A népszerű kompakt következő generációját 75 hét múlva kezdik gyártani a wolfsburgi üzemben, ami 2019 júniusát jelenti. Tehát már csupán másfél évet kell rá várni.

Ha pedig másfél év múlva már a sorozatgyártást indítják, előtte mindenképpen mutatniuk kell valamiféle tanulmányt. Talán már idén ősszel, a Párizsi Autószalonon megteszik, de várhatóan legkésőbb is jövő tavasszal, Genfben állítják ki az új Golfot. A bejelentést egy beszállítói egyeztetésen tették, ahol az is kiderült, hogy a beszállítók mintegy nyolcvan százalékával már megkötött szerződésük van. A Volkswagen vezetői a kölcsönös hűséget emlegették ennek kapcsán.

Az új Golfról egyelőre kevés információnk van. Vélhetően az elődnél hosszabb tengelytávja lesz, így tágasabb autóra számíthatunk, amelynél ugyanakkor fontos a súlycsökkentés - menetkész tömege minden bizonnyal alatta marad a 7-es Golfénak. Arra is jó esély van, hogy számos vezetéstámogató szolgáltatást belezsúfolnak, így egy fél-autonóm rendszert kapnak a vevők. Szinte biztosan készül majd belőle teljesen elektromos e-Golf, plug-in hibrid, valamint olyan erős változatok is, mint a GTI és az R. Előbbiek megnövelt villanyos hatótávval, utóbbiak pedig nagyobb teljesítménnyel a mostaniakhoz képest.

Pontosabb információkat, valamint vázlatokat, fotókat (legalább számítógépes rendereket) később várhatunk, de jó eséllyel a tervezett premier előtti hetekben, hónapokban már elkezdenek szivárogni.