Ferdehátú lesz az első villany-Volvo

2018.01.30. 10:23

Hamarosan bemutathatja első teljesen elektromos modelljét a Volvo. A svéd márka korábban már  tett ígéretet arra , hogy 2019 után nem mutatnak be olyan autót, amelynek hajtásában egyáltalán nincs villanymotor, de tisztán elektromos autójuk most még nincs. Jövőre ez megváltozik.

 

A hírek szerint a 2016-ban bemutatott 40.2 tanulmány jelentheti majd az alapot, amelynek formáján persze változtatnak majd néhány ponton. Ennek megfelelően ötajtós ferdehátúra számíthatunk, méghozzá S40-V40 méretben, a 40-es sorozat tagjaként. Arra a CMA (Compact Modular Architecture) moduláris platformra épül, amely mindenféle hajtáslánc befogadására alkalmas – így a full elektromoséra is.

Hivatalos információknak még híján vagyunk, de a márka kutatás-fejlesztési igazgatója, Henrik Green annyit elkotyogott az Autocarnak, hogy 500 kilométer körüli hatótávval terveznek. Moduláris akkumulátorcsomagot használnak majd, amely lehetővé teszi, hogy több különböző teljesítményszinttel és hatótávval is készüljön a villany-Volvo.

Green szerint a fejlesztés közepén járnak, újabb és újabb részcélokat tűznek ki maguk elé. Szerinte teljesen másképp épül most fel a tervezési-fejlesztési folyamat, mint öt vagy tíz évvel ezelőtt. Az első tisztán villanyos Volvót jövőre mutathatják be.