96 km/h-val ütközött a Tesla, vezetője megúszta

2018.02.16. 17:14

Korunk csodája kicsit más jellegű, mint amikor a megváltó bort csinált a vízből. Manapság nincs ilyesmire nincs szükség, az is elég, ha valaki beszámol egy túlélt balesetről, ahogy az tegnap történt a Redditen, ahová valaki feltöltötte a rommá tört autója, egy Tesla Model 3 fotóit. 

A baleset pontos körülményeiről csak az autós szemszögéből számol be a Teslarati nevű oldal, ahol azt írják, hogy a Model 3 egy álló autóba rohant bele hátulról mintegy hatvan mérföldes, vagyis 96 km/óra sebességgel. A villanyautó orra gyakorlatilag megsemmisült a képek tanúsága szerint, de az utascella sértetlen maradt, a tető sem rogyott meg és az ajtókat is ki lehetett nyitni. 

Az autóban ketten ültek a baleset idején és az utas karja akkor sérült meg, amikor a tizenöt colos központi kijelző összetört. Ugyanez az oka annak is, hogy nem tudták kivenni a kesztyűtartóból a Tesla okmányait, mivel az is a kijelzőről nyitható. Amúgy a légzsákok betöltötték funkciójukat és bár a túlélő elmondása szerint a mentősök is meglepődtek, ő és utasa valóban simán kiszállt az autóból és már meg is rendelte a következő Model 3-at.