Beülnél egy körre Mika Häkkinen mellé?

2018.02.18. 14:16

A legtöbb ember akkor kerül a legközelebb a Forma-1-es versenypályákhoz, amikor nézőként kilátogat egy-egy versenyre. Azt pedig, hogy milyen érzés lehet padlógázon végigtolni a célegyenesben, majd egy brutál féktáv után megcsinálni a sikánt, legfeljebb a fedélzeti kamerás felvételek alapján képzelheti el. Persze vannak ringtaxik, olykor pedig kétüléses versenyautókban ülve vehetnek részt demókörökön a szerencsések. A Formula-1 és a Pirelli közös programja most új lehetőséget nyit.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A Hot Laps (nem szó szerinti fordításban Gyors Kör) program lényege, hogy a Formula-1 versenypályáin szupersportautók jobb első ülésébe ülhetnek be a szerencsések. Elsőként az Aston Martin és a McLaren jelezte részvételi szándékát, így Vantage-dzsel és 720S-sel repeszthetnek az érdeklődők. További autógyártók is felkerülnek majd a listára, de egyelőre nem tudni, pontosan kikről van szó.

Még nagyobb vonzerő lehet a pilóták személye: az Astonokat ugyanis Max Verstappen és Daniel Ricciardo, a McLareneket Mika Häkkinen, Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne és Lando Norris vezetik majd. Elég csábító Forma-1-es klasszisok, sőt estenként világbajnokok mellé beugrani egy-egy körre.

Először az idei szezon második versenyén, a Bahreini Nagydíjon lehet majd átélni ezt a különleges élményt, azt viszont nem tudni, mennyibe fog kerülni. Nyilván nem lesz majd olcsó, egy ilyen lehetőségért biztosan vagyonokat lehet majd elkérni.