Egy Golf, ami lenyomja a luxusautókat

2018.05.05. 07:13

A Wörth-i tó mellett minden évben óriási VW tuning-találkozót tartanak, amire lassan hagyományosan a gyáriak is felkészülnek valami izgalmassal. Az idei meglepetés-autó neve Golf GTI TCR, és ha minden igaz, az év végére sorozatgyártmány válik belőle.

Az idei Wörtherseetreffen a következő hét második felében lesz, május 9. és 12. között, nem csoda, hogy a Volkswagen már most elkezdte beharangozni az eseményre szánt járművet. Ahogy az autó nevéből is sejthető, egy látványosabbra vett Golf GTI-ről van szó, amellyel a túrakocsi-versenyzés TCR kategóriájában begyűjtött 2016-os és 2017-es bajnoki címre emlékeztet minket a VW.

Az eddigi egyetlen vázlaton jól látszik, hogy a TCR feliraton kívül csak néhány apró részlet jelzi, hogy ez itt nem a közönséges GTI-k egyike. Ilyen a 18-as vagy 19-es kovácsolt könnyűfém felnigarnitúra, a két centivel leültetett futómű, a magasabbra húzott diffúzor és a nagyobb kipufogóvégek.

Ennyi azonban aligha lenne elég a találkozóra, ezért némi érdemi tuningot is elvégeztek a gyáriak. A kétliteres turbómotor teljesítményét 290 lóerőre növelték, a maximális nyomatéka pedig 370 Nm-re emelkedett. Ezzel az R után ez lehet a második legerősebb gyári Golf. Ráadásul a többség lenyomható vele a német autópályán, mivel a vevő kérésére egyszerűen megemelik a gyári sebességkorlátozást 270 km/h-ra.

Árat és egyéb részleteket egyelőre nem ismertettek, de úgy tudjuk, a TCR kis sorozatú különkiadásként az év végére elérhető lesz néhány száz szerencsés számára.