Egy Nissan csak Han Solónak

2018.05.11. 15:40

A Nissan hűséges partnere a Star Wars mozik készítőinek. Már a 2016-os Rogue One bemutatása idején készítettek egy fekete különkiadást a Rogue nevű modellből, amely lényegében az X-Trail amerikai változata. Most azonban ennél látványosabb ötlettel álltak elő – sokkal látványosabbal.

Ezúttal is a Rogue volt az alap, amelyet ezúttal az Industrial Lght & Magic filmkellék-specialistáinak kezébe adtak. A feladat az volt, hogy készítsenek valamit, ami hozza a Solo: A Star Wars Story című film hangulatát. Nos, a kellékkészítők mindent megtettek, hogy a Nissan minél jobban emlékeztessen a Milleneum Falcon pilótafülkéjére, kívülről-belülről. A szélvédőn ott a félkör alakú ablak másolata, amitől ugyan nem valami jó a kilátás, de az alaphangulat megvan. Ezen felül belül teleszórtak mindent a jellegzetes, 70-es évekbeli gombokkal, lámpákkal és karokkal.

A végeredményben az a fura, hogy míg a Falkon az első Star Wars film 1977-es bemutatója idején még szupermodernnek hatott – a sok fényes, esetleg villódzó lámpa, kar és gomb akkor még elengedhetetlen sci-fi kellék volt – addig most határozott retró-hangulatot árasztanak.

Kívülről inkább maradt XXI. századi autó-formájú a jármű, de azért itt is látszik az igyekezet: a szegmentált, és persze rettenetesen koszosnak látszó karosszériaelemek, hátul a hajtóművek, illetve a tetőn elhelyezett forgó lézerágyú hozza a szükséges hangulatot. Csak a fényszórók és a Nissan hűtőmaszk lóg ki az összképből, de az nem lehet, hogy a laikusok ne tudják, hol lehet megvenni ennek a csodának az eredetijét.

Épp az átlátszó marketing-cselezés miatt van ebben a járműben valami nevetséges. Ugyanakkor valahol mégis azt jelzi, hogy a Nissannál megpróbáltak valami olyat készíteni, ami jobban illeszkedik a Star Wars mesevilágba, mint egy Star Wars feliratű terepjáró-különkiadás.