Chok G1: a karikatúra karikatúrája

2018.06.16. 07:22

Egyre biztosabb, hogy Kínában ma már mindenről készül másolat. Az autók közül legalábbis biztosan, a Porsche Macantól a Ford Transiton át a BMW i3-ig mindent lekoppintottak már. És most kiderült, hogy a japánokat sem kímélik: még a Suzuki Jimnyt is lemásolták, pedig az maga is egy kicsinyített Jeep utánérzés.

A kínai változatot ráadásul tovább zsugorították még a Suzuki mini-terepjáróhoz képest is. A Chok G1 néven gyártott jármű ugyanis az LSEV, azaz az elektromos lassújármű kategóriához tartozik, ami az európai mopedautók villamos hajtású kínai megfelelője.

A hajtása ennek megfelelően mindössze 8 lóerős, és 46 km/h-s végsebesség elérését teszi lehetővé, miközben a hatótávja egyáltalán nem kevés, 200 km egy töltéssel. És bár a Jimny sem nagy a maga 3,67 méterével, a Chok még apróbb: csupán 3,2 méter hosszú, 1,47 méter széles és 1,58 méter magas.

A képességeihez mérve a G1 nem olcsó: 44 800 jüanért kapni a legegyszerűbb kivitelét, ami kicsivel kevesebb, mint 2 millió forint. Viszont még a játék-Jeep-szerű formaterv is érdekesebb, mint a legtöbb hasonló méretű villanytörpe külseje, így nem kizárt, hogy népszerűbb lesz Kínában, mint azt az ára vagy a teljesítménye alapján sejtenénk.