Németország kaphatja a Tesla európai gyárát

2018.06.23. 15:58

Donald Trump mellett a másik nagy Twitter huszár is csiripben osztott fontos infót a napokban. Elon Musk a Tesla régóta várt első európai gyáráról (a kis holland üzemüket nem számítva) írt a Twitteren: úgy fest, Németországban épülhet a cég európai gyára. 

fhn.png

Bár korábban még a keleti országok, köztük Magyarország is felmerült, mint a Tesla lehetséges célpontja, ideje elengedni a magyar gyártású Teslák lehetőségét. Bár Elon Musk Twitter-üzenetei sem szentírások, ez most elég előrehaladott elgondolásnak tűnik, Musk ugyanis arról is írt, hogy a Benelux-államok közelsége fontos nekik, ezért konkrétan a német-francia határ közelében látja az európai üzem helyét.

zjbtrt

A Tesla - ugyan egyelőre kevés sikerrel - a lehető legautomatizáltabb gyártásra törekszik, így érthető, miért merik bevállalni a nyugat-európai gyártást, ahol a munkaerő lényegesen drágább, mint Németországtól keletre. Emellett a Tesla ügyfélköre Európában erősen a nyugati és az északi országokra csoportosul, így pusztán szállítmányozási szempontból sem tűnik rossz választásnak a Németország nyugati fele.