2018.08.14. 13:02

Nagyban az amerikai celebritások rajongásának is köszönhető, hogy a Mercedes G osztály, amely 1979 óta van gyártásban, ma divatosabb, mint valaha. És ha a Kardashian-Jenner klánon múlik, ez így is marad. A családi valóságshow legújabb főszereplője, a sebészi úton szabványos széplánnyá alakított Kylie Jenner nemrég vett magának egy gyárilag magasított G550 4x4²-t, amit a West Coast Customs-szal meg is tuningoltatott.

Az persze erősen megkérdőjelezhető, hogy a narancssárga rém a maga 24 hüvelyk átmérőjű és 14 hüvelyk széles felnijeivel, és 94 centi átmérőjű gumijaival mennyire sikerült ízlésesre, de a lényeg azért átjön. A méret fontos, nem azért, mert Kylie terepen csapatna, sokkal inkább azért, mert az Egyesült Államokban, ahol lassan csak a legszegényebbek és a legzöldebbek nem járnak óriás-terepjáróval, mással nem nagyon lehet a köznép fölé emelkedni. Márpedig villantani igazából úgy lehet. Arra az esetre persze, ha nem akarna utazás előtt felmászni, Kylie-nak akad egy Lamborghini Aventadorja SV Roadsterje is, de a G osztály összességében nyilván kényelmesebb, ha ez még a frissítés előtti változaton alapszik is.

Tetszik vagy sem, úgy néz ki, a G osztály most már ennek a jelképe: azoknak az autója, akik pénzért bármit megkaphatnak 21 éves korukra, beleértve a szépséget is.