Teljesen elektromos Bugatti a láthatáron?

2018.09.15. 14:53

A Divo érkezésével sem dőltek hátra a Bugattinál. A következő években három új modell mellett egy villanyautó készítésén is gondolkodnak.

bugatti-divo

A Pagani, a Koenigsegg, az Apollo Automobiles (korábbi nevén Gumpert) és más, kis szériás szupersportautó manufaktúra sikere mellett nem csoda, hogy a Bugatti is elkezdett további bőröket lehúzni saját és egyetlen csúcsmodelljéről, a Chironról.

A közelmúltban megjelent, kanyarokban sokkal ügyesebbnek ígért Divo csak az első a sorban. Az Automobile magazin értesülései szerint további három, Chiron alapokra épített hipersportautó várható. Ebből kettő esetében továbbra is az aerodinamika, a súlycsökkentés és a pályára való alkalmasság lesznek a legfontosabb szempontok. A legkiélezettebb változat, úgy hírlik, a Chiron SS típusjelzést kaphatja majd. A harmadik modell a nyitott tetejű roadster változat lehet.

Emellett úgy néz ki, a Bugatti sem ússza meg villanyautó nélkül. Tapasztalata már lesz a konszernnek a hamarosan piacra kerülő Taycan révén, ráadásul a Porsche a horvát Rimactól is kérhet segítséget, ahol 10 %-os részesedése van a vállalatnak.