Dühös orrlyukakkal jön az új 3-as BMW

2018.09.20. 17:30

Korábban már hallhattuk, hogy érkezik a BMW 3-as sorozatának G20 jelzésű következő generációja, most pedig mutattak róla egy olyan képet, amelyen a leglényegesebb két részlet már látszik is.

3series pv

Az új hűtőrács és a fényszórók alapján egyértelmű, hogy a 3-as BMW is stílust vált a következő generációval. Várhatóan hasonló részletekkel találkozhatunk az új BMW húzómodellen is, mint az X2-esen, a 8-ason és a Z4-esen. A legmarkánsabb részlet egyértelműen az új, kívül csúcsos hűtőnyílás-pár, és az új LED-sávok a fényszórókban, amelyek ezúttal dupla L – vagy J, ha a másik oldalt nézzük – betűt formáz.

A lepel alatt várakozó újdonságot korábban még a Párizsi Autószalonra ígérte a BMW, de egyáltalán nem biztos, hogy valóban ott tartják a világpremiert, mivel abból a felsorolásból hiányzik, amelyet a BMW a napokban adott ki a francia fővárosban bemutatandó modellekről. Lehetséges, hogy jobbnak tartják külön eseményt szentelni a 3-as bemutatásának – egyáltalán nem biztos, hogy az internet ilyen elterjedtsége mellett bármit is vesztenének egy önálló bemutatóval, ahol semmi más nem vonja el a közönség és az újságírók figyelmét.

Néhány részlet már eddig is kiderült: ilyen például, hogy a legjobb légellenállású változat karosszériájával elképesztően alacsony, 0,23-as formatényezőt sikerült elérni, vagy hogy átlagosan 55 kilogrammal könnyebb lesz a G20-as a kifutó 3-as sorozatnál. Ám még bőven akadnak ismeretlen részletek, amelyekre az ősz folyamán biztosan fény derül.