Most már biztosan nem lesz több dízel Porsche

2018.09.24. 13:46

A Porschénél eleve nem régen bukkantak fel a dízelmotoros modellek. 2008-ban mutatták be az első ilyet, akkor a Cayenne kapott hathengeres Audi dízelmotort. Később a Panamera és a Macan típusokban is megjelentek a VW csoporttól vásárolt dízelek, amelyek, azon túl, hogy valamelyest növelték a Porsche forgalmát, sikeresen berántották a márkát a dízelbotrányba is.

porschediesel

Az már 2017 vége óta téma volt, hogy a márka elhagyná a dízelmotoros modelleket, és február óta nem is készült egy sem. Ám az csak most lett egyértelmű, hogy a döntést véglegesnek szánták. „A Porsche nem démonizálja a dízelt. Úgy tartjuk, hogy jelenleg is fontos része a korszerű hajtástechnikának, és egy darabig még biztosan az is marad. Ám sportkocsigyártóként nálunk a dízel-hajtás mindig másodlagos szerepet játszott, épp ezért jutottunk arra a döntésre, hogy a jövőnket dízel-mentesen képzeljük. Korábbi dízel-modelljeink vásárlóiról persze ugyanúgy gondoskodunk, ahogy eddig.” - nyilatkozta a márka vezérigazgatója, Oliver Blume.

A Porschénél jelenleg ugyan a villanyautó-fejlesztés kapja a legnagyobb hangsúlyt – csak erre hatmilliárd eurót fordítanak 2022-ig – de emellett egyelőre a benzines és benzin-elektromos hibrid modelleknek is biztos a helyük a kínálatban.