Kiszivárogtak a Peugeot 208-as képei

2019.02.22. 13:04

Eddig sem volt titok, hogy a Peugeot 208-asból is új generáció érkezik, de most azt is láthatjuk, hogy pontosan hogy néz ki. A műszaki alapjai állítólag a lehető legfrissebbek, a stílusa viszont nem változott meg gyökeresen.

Olyan, mintha sietősen tervezték volna meg az új 208-ast, és a tetővonal, az ablakok és az ajtók átrajzolására már nem maradt volna idő. Ugyanakkor vannak gyökeresen új részletek is, amilyen az 508-aséra emlékeztető orr-rész. Evolúciós modellnek látszik ez is, mint nagy vetélytársa, a szintén Genfben bemutatkozó új Renault Clio, annak ellenére, hogy a vadonatúj CMP platformra építik, amelyet eddig csak a tavaly ősszel leleplezett DS 3 Crossback-ben alkalmaztak.

Az autó műszaki megoldásairól még nem tudunk sokat, bár a belső tér képei belül sokkal forradalmibb szakítást jeleznek a múlttal, mint a külső fotók: a műszerfal teljesen digitális, és mintha igyekeztek volna szabadulni a konfekció-megoldásoktól, a középkonzol gombjai közt sem látni a szokványos, olcsó mattfekete darabokat.

A CMP platform egyik fontos újítása, hogy fel van készítve elektromos hajtás fogadására is, és az egyik kép tanúsága szerint ilyen változatot is mutatnak már a világpremier pillanatában. Ha itt is a DS 3 Crossback hajtását használják, akkor 100 kW, azaz 136 lóerő csúcsteljesítményű motorra, 50 kWh-s akkumulátorra és 300 km körüli hatótávra számíthatunk.

Az új Peugeot 208-as élő premierjét március 5-én tartják, de valószínű, hogy már korábban nyilvánosságra hozzák a típus legfontosabb adatait.