Nincs most fényűzőbb Aston Martin

2019.04.25. 12:35

Az Aston Martin csúcsmodelljéből, a tavaly bemutatott DBS Superleggerából elkészült a nyitott kivitel is. Drágább, és nem is gyorsul úgy, de biztosan lesz, akinek ennyit megér a vászontető okozta szabadság-élmény.

A Volante változat – Astonéknál hagyományosan így hívják az összes kabriót – nagy újdonságokat nem hordoz a kupéhoz képest. A motorja ugyanaz az AMG-nél gyártott 5,2 literes, 715 lóerős és 900 Nm csúcsnyomatékú biturbó V12-es, bár itt a vászontető okozta magasabb légellenállás és nehezebb karosszéria miatt 2 tizedmásodperccel tovább tart elérni a százas tempót, 3,4 helyett 3,6 másodpercig. Rossznak ezt sem neveznénk, ahogy a 6,7 másodperces gyorsulási időt sem 100 mérföld/órás, azaz 161 km/h-s sebességre, vagy a 340 km/h-s végsebességet.

Ezzel együtt ilyen autót kevesen vesznek csak ezekért a számokért: a lényeg inkább a szuperelegáns, de azért dinamikus fellépés, és a nyitott tetővel haladás együttese: ezt így együtt kevés más autó tudja ezen a színvonalon. A vászontető egyébként nyolc rétegű, így csukott állapotban csaknem tökéletes hangszigetelést ígér, a mechanikája pedig 14 másodperc alatt nyitja vagy csukja, ami szintén nem rossz érték.

Cserébe a Volante még drágább, mint a kupé: az alapára 247 ezer angol font, 22 ezerrel több a zárt változaténál, ami a jelenlegi árfolyamon nagyjából 92 millió forintnak felelne meg.