Full villanyosként élhet tovább a BMW sporthibridje

2019.05.25. 13:58

Még mindig nem kizárt, hogy elkaszálják az i8-at ahogy van, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy lesz utódja, az pedig egyre több pletyka szerint már villanyos lesz és nem hibrid.

IMG 3037

2014-ben jött az i8, az ötéves kor pedig azt jelenti, hogy már a modellciklusa második felét éli, azaz a BMW-nél lassan el kell dönteniük, mi lesz vele a folytatásban. Ők talán már tudják is, a sajtó egyelőre csak az infómorzsákra épít, amik szerint a legvalószínűbb, hogy megtartják, de megy a hibridhajtás és jön a full villany. A sporthibridben most egy 1,5-ös háromhengeres és egy villanymotor együttes erejéből van meg a sportosság. 2014-ben még kevésbé tűnt piacképesnek egy tisztán villanyos sportautó, de sokat változtak a trendek, az akkumulátortechnológia sokat fejlődött az elmúlt években, úgyhogy nem lenne logikátlan a lépés. 

Állítólag az iNext alapjaira épül majd az utód, ami akár a hamarosan érkező új Tesla Roadster konkurensének is jó lehet. Az új i8 leghamarabb 2022-ben érkezhet, azaz bár a BMW már megkezdte a szilárdtest-akkumulátorai fejlesztését, ebbe még várhatóan lítium-ionos cellák kerülnek majd.