Ezeket az autókat törik a leggyakrabban össze

2019.08.18. 20:32

Egy biztosító némi kreativitással egészen érdekes listákat tud összeállítani a rendelkezésére álló adatokból. Az amerikai Insurify élt is a lehetőséggel és a leggyakrabban gyorshajtáson tetten ért típusok után a legsűrűbben összetört autók listáját hirdették ki.

53

Némi meglepetésre újra egy Subaru végzett a lista élén, az összegyűjtött adatok alapján az Crosstrek (felénk XV néven ismert) típust törik össze a leggyakrabban a tulajdonosaik. Ezeknek az autóknak több mint a 25%-át összetörik, ami jóval a 13,64%-os átlag felett van. A dobogón még mindig nem túl drága autók szerepelnek, a Honda HR-V lett a második, a Hyundai Elantra GT pedig a harmadik.

IMG 8781
Fotó: Csikós Zsolt / Totalcar

A negyedik helyig kell várni az első prémiumra, az Infiniti Q50-est találjuk itt. Ötödik helyen az előző összeállítás győztese, a Subaru WRX végzett. A teljes listát alább lehet megnézni:

1. Subaru XV/Crosstrek
2. Honda HR-V
3. Hyundai Elantra GT
4. Infiniti Q50
5. Subaru WRX
6. Mazda3
7. Acura ILX
8. Lexus CT
9. Chevrolet Trax
10. Hyundai Santa Fe Sport

Az nem derült ki, hogy pontosan mi lehet az oka az ilyen magas káreseti aránynak, de érdekes, hogy többnyire viszonylag olcsó autókról van szó (például a német prémiumtrió, vagy a szupersportkocsik fel sem kerültek a listára).