Gyártani fogják a Toyota csonkolt cipősdobozát

2019.08.26. 06:07

"Ezt így biztosan nem fogják gyártani, ha van egy csepp eszük." - ezt írtuk 2017-ben a Toyota TJ Cruiser tanulmányról, de úgy tűnik a mondat valamelyik részében tévedtünk.

Tj CRUISER 06
Fotó: Toyota

A 2017-es Tokiói Autószalonon bemutatott egyterűszerű valami szériaváltozatát már októberben bemutathatják és a gyártást is megkezdhetik 2020-ban. Legalábbis ezt állítja a Best Car egy - a vállalathoz közel álló - forrása szerint. Az értesülés abból a szempontból meglepő, hogy szerintük a végleges változat rövidebb lesz a C-HR-nél, így minden bizonnyal a tolóajtók sem érik meg a szériagyártást.

Mivel a TJ Cruiser is a Toyota szabvány padlólemezére, a TNGA-ra épül, minden bizonnyal itt is majd az 1,8-as hibrid változat lesz a legnépszerűbb, de pletykálnak egy másik, 2,0 literes benzinmotorról is. Utóbbiból már sejteni lehet, hogy a TJ Cruiser valószínűleg Japán belpiacos hülyéskedés marad, máskülönben a Toyota új turbós benzinesét használnák. Jobban belegondolva kicsit kár, hiszen ha a legnagyobb böszmeségeket letakarítják róla (például a lőrésszerű szélvédőt a hummeres motorháztetővel), egészen kellemes kis autó lehet belőle, hiszen egyben testesítheti meg az FJ Cruiser és a dobozszerű Scionok utódját.