Jack Brabham is kapott egy dokumentumfilmet

2019.10.12. 13:07

A Bruce McLaren-film után egy másik nagy déli autóversenyző életéről is készült egy átfogó dokumentumfilm. A háromszoros Forma-1-es világbajnok Jack Brabham is kapott egy friss filmet, íme az előzetese.

Az előzetes alapján az öt éve elhunyt Brabham életút dokuja nem a McLaren-féle filmhez lesz hasonló. Azt egy profi játékfilmes rendező, Roger Donaldson kapta, ami meglátszott a képi világán és a történetvezetésén, míg ez a film inkább egy hagyományosabb doku lesz. Az viszont már most átjön, hogy két fontos dolgot nem spóroltak meg a készítők. Egyrészt rengeteg érdekes archív videó tűnik fel benne, melyek többségét eddig a nagy nyilvánosság nem láthatta, másrészt Brabham legnagyobb még élő kortársai, Jackei Stewart és Stirling Moss mesélnek róla, és sztorizik benne a két éve elhunyt John Surtess is. 

gpl-jack-brabham-1966-brab-1st-66-british-gp-col

Jack Brabham az autósport legveszélyesebb időszakában, az ötvenes és hatvanas években volt aktív. Ekkoriban kis túlzással az volt a ritka, ha egy futamon nem történik legalább egy tragikus baleset, őt viszont nem csak a halál, de a súlyos balesetek is elkerülték. És nem csak szerencsés volt, de gyors is: három F1-es bajnoki címet nyert, ebből egyet saját csapatával szerzett, amihez hasonlót se addig, se azóta nem csinált senki.

Az Ausztrália legnagyobb autóversenyzőjéről készült film februárban kezd az ausztrál és új-zélandi mozikban. Hozzánk valószínű csak a kalózban jön.