Letették a cigit, lett pénzük Teslára

2020.01.25. 18:16

Séamus Murray és felesége, Susan rengeteg pénzt pazaroltak káros szenvedélyükre. Fejenként naponta bő egy dobozt szívtak el, ami az ír árak szerint havonta 840 eurót, átszámolva 280 000 forintot jelentett. Végül arra jutottak, hogy fontosabb dolgokat is tudnának venni a pénzükből.

A pénzt, amit dohányzásra szórtak volna el, teljes egészében félretették, és egy alkalmazás segítségével tartották számon. Séamus elmondása szerint rohamos tempóban nőtt a megtakarításuk, majd elkezdtek utazni belőle. Egy hajóút alkalmával Tampában szálltak meg, ahol ellátogattak az ottani Tesla-kereskedésbe, és részt vettek egy Model S tesztvezetésén. Ekkor döntöttek úgy, hogy nem csak utazásra szeretnének spórolni.

A házaspár tisztában volt vele, hogy jó pár évnyi megtakarításukba bele fog kerülni, még lesz pénzük Model S-re. Szerencséjükre azonban nem sokkal később jelentették be az olcsóbb Model 3-at, amire egyből kifizették az 1000 eurós foglalót.

Több mint 40 ezer eurót (kb. 13,4 millió Ft) halmoztak fel abból a pénzből, amit korábban dohányzásra költöttek volna. Kis kölcsön, illetve a megtakarítás segítségével 3 év 5 hónap és 29 nap alatt ki tudták fizetni a Model 3-at. Mióta az ír házaspár tulajdonába került a villanyautó, számos boldog pillanatot okozott, sőt, idén egy 8000 kilométeres túrát is terveznek vele a Costa del Solra.

A dohányzásnak rengeteg káros hatása van, többek között irtó környezetszennyező. Nem csak a cigarettafüst ártalmas, hanem az eldobott csikkek is. Csupán egyetlen száraz talajra dobott csikk 1000 liter talajvizet szennyez be, ha közvetlen vízbe dobják, ennek ötszörösét. Ha Teslájuk nem is lesz belőle, már csak ezért is megérné leszokni a dohányzásról!

Forrás: independent.ie