Már hatszáz lovas is van az X6 gyilkos Mercedesből

2020.02.20. 06:50

A Genfi Autószalon egyik újdonsága lesz a Mercedes GLE Coupé sportos csúcsváltozata, amely a méretei és magassága ellenére a német autópályák rémének ígérkezik.

Az AMG szokásához híven kétféle változat készül a típusból. Az alapkivitel teljesítmény 571 lóerő, 4 másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 250 km/h, míg az S változat 612 lovas, 3,8 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t és a sebességkorlátozóját 280 km/h-ra állítják.

A technika persze mindkettőben hasonló: a 4 literes, dupla turbós AMG V8-ast építik az autóba 48 voltos hibrid rendszerbe kötve. Itt az indítómotor-generátor 16 kW-tal és 250 Nm-rel járul hozzá a motor teljesítményéhez, bár ez a Mercedes nyilván nem a környezet kíméletéről szól majd. Fogyasztási adatnak vegyes ciklusra 11,5 litert ad meg a gyártó, bár nem csodálkoznánk rajta, ha ez is erősen optimista adatnak bizonyulna.

Az AMG változathoz persze komoly optikai tuning tartozik, nagy első légbeömlőkkel, diffúzorral a hátsó lökhárítóban, és 21 vagy 22 hüvelykes gyári felnikkel. A futómű természetesen légrugós, de a vezérlést itt is átírta az AMG, és aktív dőléscsökkentést is alkalmaznak, hogy kanyarban kevésbé viselkedjen félelmetesen a 2,3 tonnás luxusterepjáró.