Nem valószínű, hogy láttál rondább Jaguart

2020.02.25. 08:22

Tegnap zárult le egy 1968-as Jaguar E-Type árverése az eBay-en. Az eladó megjegyzésben odaírta, hogy teljesen átépítette az autót. Hát, legalább őszinte volt.

Az egykor gyönyörű E-Type-ot az eladó még 30 éve vette barátjától, aki egy balesetben rommá törte a sportautót. Mivel nem akarta, hogy barátja eldobja a roncsot, megvásárolta tőle és elkezdte újraépíteni. A mostani változat 6 éve készült el és bátran ki lehet jelenteni, hogy ha lenne csúnyasági autóverseny, jó eséllyel megnyerné.

Az újfent középmotoros autóba egy 1990 Chevrolet TPI 350-es, nyolchengeres motort szereltek, automata váltóval. Hogy ez el is férjen, az autó hátsó vázát egy 1974-es Cadillac vázára cserélték, így a kerekek is jóval szélesebben helyezkednek el, mint eleve. Továbbá az autó orrán egy 2004-es Ford Taurus lámpái kaptak helyet, az ülései egy Datsun 240Z-ből származnak, fényezése pedig megegyezik egy piros Viperével. Szerencsére van az autónak eredeti Jaguar alkatrésze is, a szélvédője.

Az előbbi felsorolás után képek nélkül sem lenne nehéz kitalálni, hogy az 1094 kilométert futott, átépített autó rendkívül ronda. Ez mégsem jelentett gondot a Jaguar eladásában, hiszen 8300 dollárért, azaz nagyjából 2,5 millió forintért kelt el.

Forrás: Carscoops