A cseh Skoda-gyárak sem nyitnak újra április közepe előtt

2020.03.29. 17:52

Akárcsak a Mercedes Kecskeméten, a Skoda is messzebbre tolja a gyárai újranyitását a korábban bejelentettnél. Április 14 előtt már biztosan nem indul újra a termelés a Skoda három csehországi üzemében.

r5rv

A korábbi döntés alapján a március 18-án leállított termelést április 6-án kellett volna megújítani, de az alacsony kereslet miatt a cég vezetése több mint egy hetet hosszabbított.

"Ezzel a továbbra is nagyon alacsony keresletre reagálunk, amely az állam által elrendelt értékesítő helyek bezárásának következménye Csehországban és az Európai Unió számos más országában" - áll abban a levélben, amelyet a Skoda menedzsmentje küldött pénteken az alkalmazottaknak írja a CTK hírügynökség.

Prágai közlés szerint az új koronavírussal Bohdan Wojnar, a Skoda igazgatótanácsának egyik tagja is megfertőződött. A Skoda alkalmazottai a kényszerszünet ideje alatt március 18-tól március 29-ig fizetésük 70 százalékát, később pedig 75 százalékát kapják.

A Skoda Csehországban mintegy 34 ezer embernek ad munkát, ezzel az ország egyik legnagyobb munkaadója. A termelés leállítása idején csak mintegy 1000-1200 embernek van munkája a gyárakban.