Eltűnhetnek az Infiniti önálló fejlesztései

2020.06.02. 11:46

A Nissan vezetése ugyan csak nagyon nagy vonalakban beszélt a jövőbeli tervekről, de az azért sejthető, hogy minden fronton jelentős spórolásba kezd a márka. A legújabb hírek szerint ennek nem csak az olcsó Datsun modellek eshetnek áldozatul, de az Infiniti önálló műszaki megoldásai is.

Az új tervezési filozófiát Nissan Plus néven említette Ashwani Gupta, a cég ügyvezetője. Röviden arról van szó, hogy az Infiniti a jövőben már csak Nissan modellek átdolgozásával állítana elő saját autókat, így a jelenlegi, hátsókerék-hajtású modelleket a Nissan Altima és Maxima átdolgozott kiviteleivel próbálhatják kiváltani.

Ez természetesen óriási megtakarítást jelentene az Infiniti számára, és az első ilyen típusokkal már 2023-ra elkészülhetnek. Egyelőre kérdéses, hogy ezzel a teljes hátsókerék-hajtású Infiniti, és belpiacos Nissan kínálatot is felszámolják-e, de erre is van esély, hiszen ezek a termékek eddig sem igazán passzoltak a cég szabványosítási törekvéseihez.

Az új fejlesztési filozófia a cég európai karrierjét már biztosan nem érinti, hisz annak várhatóan még az idén vége szakad, ahogy a Nagy-Britanniában gyártott, Mercedes alapú Infiniti modellekének is.