A Jeep lenyúlná a figyelmet a Broncótól

2020.07.13. 12:12

A Ford Bronco visszatérése nyilván a Jeepnek a legrosszabb hír: a nagy vetélytárs épp az egyik legnépszerűbb modell legbiztosabb piacába készül beleugrani, páros lábbal.

wrangler392pv

Igazi megoldás persze nincs, kőkemény verseny várható, de a Bronco bemutatójára azért készül már a meglepetés, amivel megpróbálják elvonni a terepjáró-rajongók figyelmét. Ez pedig, úgy néz ki: jó nagy V8-as motor lesz a Wrangler orrában.

Legalábbis erre lehet következtetni abból, amit a Jeep a hét végén mutatott: egy Wrangler-motorházfedelet a 392-es számmal. Ez valószínűleg egy 392 köbhüvelykes, azaz 6,4 literes motort jelent, jó eséllyel ugyanazt a Hemi V8-ast, amelyet a Grand Cherokee SRT-ben már kínálnak egy ideje. A 475 lóerős nyolchengeressel ez lehetne a legerősebb széria terepjáró a piacon, legalábbis ebben a méretkategóriában.

Egyáltalán nem lenne meglepő, ha véletlenül épp ugyanakkor bukkanna fel, amikor a Ford megmutatja a Bronco-családot, amelynek egyértelműen ugyanaz a célcsoportja, mint a jelenlegi Jeep-választék legnépszerűbb darabjainak.