Két modellre fogyasztják a Mitsubishi kínálatot?

2020.08.10. 14:07

Azt már korábban bejelentette a Mitsubishi, hogy új modelleket egy darabig biztosan nem hoznak Európába, most azonban az a hír járja, hogy csupán két típus maradhat meg, az L200 és a Space Star.

Az Automotive News értesülései szerint a három, viszonylag népszerű szabadidő-autó, az ASX, az Eclipse Cross és az Outlander európai szállításait már az idén szeptemberben leállítja a Mitsubishi. Ez nagyon komoly érvágás lehet a kereskedőknek, hiszen a forgalom 64%-át tette ki ez a három típus tavaly.

Ha mindez igaznak bizonyul, azzal gyakorlatilag biztossá válik, amit eddig nem mondott ki a Mitsubishi: a márka lényegében elhagyja Európát, méghozzá úgy, hogy az 1975 óta létező kereskedőhálózat termék híján szinte biztosan összeomlik.

Az L200 és a Space Star a híradások szerint ugyan maradhat 2021 végéig, de a gyártó ezeket sem szándékozik frissíteni a jövőben az újabb környezetvédelmi normáknak megfelelően, azaz ezek sem maradhatnak sokkal tovább a kínálatban.

A Mitsubishi a tervek szerint a jövőben erősebb piacaira koncentrálja minden erőforrását, ahol nyereséggel működhet, míg az olyan piacokon, mint Európa, valószínűleg csak a korábbi modellek alkatrész-ellátásáról és szervizéről gondoskodnak a jövőben. A kínálat gyors megszüntetése persze komoly konfliktusok forrása lehet a jövőben: a márka kereskedői szinte biztosan jelentős kártérítésre tartanak majd igényt, ha a Mitsubishi tényleg leállítja a szállításokat.