Helikopterről vadásztak előzgető kamionokat az M86-oson

2020.09.18. 10:36

Egy szokatlan légi/földi akciót tartott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az M86-oson. Egy kamerás helikopterrel négy órán át figyelték a forgalmat, köztük a szabálytalanul előző kamionokat, majd a tetten ért szabálytalankodókra riasztották a motoros és autós kollégákat. Az ellenőrzésről készült egy rövid videó, amin látni, hogyan dolgozik össze ilyenkor a rendőrség. 

Arról nem ír semmit a rendőrség kapcsolódó közleménye, hogy mire fel volt most ez a helikopteres akció, illetve hogy lesznek-e még ilyenek a közeljövőben. Az sem egészen tiszta, hogy eddig mennyire volt bevett módszer ez nálunk, mert amúgy vannak országok, ahol például a gyorshajtókra is helikopterből vadászik a rendőrség az autópályán, így nem teljesen unortodox a módszer. 

A Police.hu-n azt írják a fenti videóhoz tartozó ellenőrzésről, hogy a négy órája alatt összesen harminckettő közlekedési jogsértést regisztráltak a járőrök. Ebből tizenkettő esetben az előzési szabályok megsértése, egy alkalommal a követési távolság meg nem tartása, tizenhárom esetben a biztonsági öv használatának elmulasztása, négy esetben a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint egy esetben a jármű kivilágításával kapcsolatos szabályszegés miatt intézkedtek a gépjárművezetőkkel szemben. És volt egy eset, amikor a sofőr a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

ger

Bár erre sem tér ki a közlemény, a jogsértések közül alighanem csak a szabálytalanul előző, valamint a követési távolságot nem tartó sofőrök lehettek, akiket a helikopter segítségével kaptak el. A be nem csatolt biztonsági öveket például aligha úgy szúrták ki.