Egyedi Ferrari jön, LaFerrari-alapokon

2021.09.24. 06:11

Nemrég írtunk arról, hogy a Ferrari mérnökei egy egyedi sportkocsin dolgoznak, amely jó eséllyel az SP48 Unica nevet viseli, alapjait az F8 Tributo adja. De a Ferrari Chat fórumon kiszivárgott információk szerint nem ez lesz az egyetlen újdonság a maranellóiaktól. Jön ugyanis egy LaFerrari-alapú, szintén egyedi modell is.

mashina-ferrari-logotip-nadpis

Érdekesség, hogy a rejtélyes új jövevény a LaFerrariból ismert szénszálas monocoque vázat kapja, azonban a hajtásláncot nem ugyanonnan örökli, sőt még csak nem is hibrid lesz. A 812 Competizione 6,5 literes V12-esét faragják bele, de jó eséllyel még az ott meglévő 830 lóerőnél is többet tud majd. A középmotoros sportautó ereje az olaszok legfrissebb, nyolcsebességes, duplakuplungos automata váltóján keresztül jut a hátsó kerekekre.

A várakozások szerint a legújabb egyedi Ferrarit a november 16-22. között tartandó Ferrari Finali Mondiali rendezvényen leplezik le Mugellóban. Addig vélhetően egyre több részlet lát majd napvilágot, és talán a formáját is megvillantják még a hivatalos bemutató előtt.