Így alakulhat át ősztől a budapesti parkolás

2022.06.25. 11:02

Egységesítené a fővárosi parkolási rendszert a budapesti városvezetés – írja a hvg.hu. A portál Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettesre hivatkozva azt is kifejti, hogy a változás szeptembertől léphet életbe, amennyiben a jövő szerdai közgyűlésen elfogadják azt a képviselők.

parkolas-12-BS

Négy zónára osztják majd Budapestet. A legdrágább kategóriában ("A várakozási övezet") 600 forintba kerül majd egy óra, fizetni pedig reggel nyolc és este tíz között kell. A második kategória ("B várakozási övezet") 450 forintos óradíja reggel nyolc és este nyolc között érvényes, a harmadikban ("C várakozási övezet" reggel nyolc és este hat között kell 300 forintot fizetni óránként. Ugyanez az időkeret vonatkozik a legolcsóbb, 200 forintos zónára is ("D várakozási övezet"). Jelenleg egyébként 175 és 525 forint között mozognak az óradíjak Budapesten.

A zónahatárok az alábbi térképen láthatóak. Fontos információ még, hogy az A, B és C jelű zónákban legfeljebb 3 óráig lehet parkolni, míg a D jelűben erre időtartam-korlátozás nélkül van lehetőség.

Kattintásra teljes méretben látható a térkép. Forrás: budapest.hu
Kattintásra teljes méretben látható a térkép. Forrás: budapest.hu

Forrás: hvg.hu