Az Amazon új szállítási csomópontokkal bővíti az e-cargo infrastruktúráját

2022.12.05. 06:05

Az Amazon kereskedelmi óriáscég bővítette elektromos teherkerékpárjainak flottáját, miután három további mikromobilitási központot indított Manchesterben és Londonban. Az Amazon új csomópontjai a vállalat ötéves, 300 millió font (143 millárd forint) értékű beruházásának részét képezik az Egyesült Királyság közlekedési hálózatának villamosítására, és az e-cargo kerékpárokat évente több mint kétmillió szállításra tervezik bevetni.

Új csomópontok nyílnak meg Wembleyben és Southwarkban is, amelyek az Amazon szerint több mint háromszorosára növelik az ügyfeleknek csomagokat szállító, e-cargo kerékpárflotta számát a fővárosban.

Az év elején az Amazon megnyitotta első szállítási központját London központjában is, ahol a Hackney-i székhelyű létesítmény szolgál bázisul az oxfordshire-i cég, e-cargo kerékpárjaihoz. Az Amazon azt állítja, hogy 2022-ben már több mint ötmillió kiszállítást hajtott végre e-cargo kerékpárjaival és elektromos furgonjaival a londoni Ultra Low Emission Zone (ULEZ) területén.

A szállító óriás azt is bejelentette, hogy szeretné kiterjeszteni tevékenységét Franciaországra és Olaszországra is, és a cég e-cargo kerékpáros szállításait Európa több mint húsz városának csomópontjaiból végezni.

Forrás: https://www.autocar.co.uk/