Új Teslák diszkont áron - jelentős árcsökkentést hajtottak végre

2023.01.14. 10:54

Kína után Európa különböző országaiban is meglepő fordulattal álltak elő a Teslánál. Egyik napról a másikra hatalmas árcsökkentést hajtottak végre különböző modelljeiken – Magyarországon több millió forinttal olcsóbbak lettek az egyes típusok. Nem csak a Teslánál furcsa ilyet látni mostanság, hanem alapvetően az új autó piacon is - az elmúlt években állandó növekedés volt a trend.

A Model 3 ára bekúszott 19 millió forint alá, így nagyjából 3 millió forinttal lett olcsóbb. Ami viszont talán még ennél is meglepőbb, hogy a jóval tágasabb Model Y árát is levitték 20 millió forint alá, így a két modell közti különbség már csak 1 millió forint, amivel a több gyermekkel rendelkező Tesla fanoknak is kedveskedtek - nem titkolt céljuk ezzel a lépéssel, a vásárlási kedv élénkítése.

Kíváncsian várjuk milyen hatással lesz az itthoni használt Tesla kínálatra, ugyanis sokan a mostani új árakon árulják használt modelljeiket, akár üzletszerűen is. Illetve kérdést vet fel, hogy mi lesz azokkal, akik néhány nappal az árcsökkenés előtt rendelték meg autóikat. Kínában ebből vaskos botrány volt, ott ugyanis rövid időn belül kétszer is lejjebb vitték az árakat.