A japán autóipar aranykora Pécsett - Jön a Japanese Classic Cars Show

2023.05.28. 09:21

A japán sportautó kultúrát ünneplő fesztivál elsősorban a gyári állapotú klasszikusokról szól, de a 4000 négyzetméteres kiállítótérben felvonultatott 100 ritkaság között néhány igényesen megépített tuning és versenyautó is látható lesz, például Karotta Hangyászát is testközelből láthatják majd az érdeklődők. A magyar gyűjtők mellett nemzetközi kiállítók is érkeznek, ami a rajongók számára kultikusnak számító filmekből, animékből és videójátékokból megismert legendák európai, sőt, talán japán szinten is egyedülálló válogatását jelenti, mert egyszerre lesznek jelen az Európában hivatalosan forgalmazott különlegességek és a japán belpiacos ínyencségek.

Pécsett akár a látogatók is könnyen kiállítóvá válhatnak, az Expo Centert körülvevő udvaron 300 japán hobbiautónak tudnak a szervezők helyet biztosítani, a kikötés csak annyi, hogy az itt leparkolt kedvenc szép állapotú, 2000 előtti, vagy 150 lóerő feletti, kettő- vagy háromajtós legyen. Az ötletgazda és főszervező Vukmann Attila autók mellett hozzájuk illő programokkal is készült. Két szakértői kerekasztal beszélgetés mellett Bácsi Gergely két előadásából lehet az autók történetéről érdekességeket megtudni, a drift-bemutatókon a profi pilótákat nézheti, a mini ügyességi pályán a tudását is kipróbálhatja a közönség a saját japán autójával.

Azok sem unatkoznak majd, akiknek mindez már történelem, a gyerekek foglalkoztatásáról a japán kultúrából merítő origami sarok, harcművészeti bemutató és az említett filmek vetítése gondoskodik. A belépőről, a házirendről és más fontos tudnivalókról a rendezvény honlapján található bővebb információ.