Rajzversenybe kezdtek az MG-Rover kérői

2005.07.20. 10:47


Ilyen lehet a Nanjing MG ZS-t felváltó típusa...

A Nanjing Auto és a Projekt Kimber is skicceken ismerteti terveit. A kínaiak brit partnerükkel, az Arup nevű mérnöki irodával terveztették meg azon modellek némelyikét, amelyeket MG néven szeretnének gyártani. A rajzokon egy új MG sportkocsi szerepel, amelyet a márka egyik legkisebb roadstere után Midget néven emlegetnek, de készült két skicc a Rover 45/MG ZS típuspárost felváltó autóról is. Ha a Nanjing Auto szerzi meg az MG-Rover maradékát, és az ígéreteikből is marad valami, akkor az új kompakt modell háromajtós csapott hátú, illetve négyajtós szedán karosszériával is megjelenhetne.


...és ilyen a sportkocsijuk.

A brit Projekt Kimber, amely tisztán angol befektetőkből álló konzorcium, ugyanakkor elsősorban az MG sportkocsijaiban látja a jövőt. Három különféle modellt szeretnének készíteni Longbridge-ben: egy apró, Smart Roadster-szerű, igen olcsó de elég gyors autót, egy felújított típust az MG TF alapjain és egy nagyobb, nyitott kétajtóst, amely a Porsche Boxster ellen indulhatna harcba.


A Projekt Kimber legnagyobb modellje

A három pályázó közül egyedül a Shanghai Automotive nem adott közre hasonló vázlatokat, de nekik nincs is szükségük ilyesmire. Ismereteink szerint ugyanis ott folytatnák, ahol az MG-Rover abbahagyta, azaz tovább gyártanák az MG TF-et, a Rover 25-öst és a Rover 75-öst, valamint befejeznék a 45-ös utódjaként számon tartott 60-as típus fejlesztését.

A tervek közzététele javíthatja a két később érkezett ajánlattevő esélyeit a legkomolyabb kérőnek tartott Shanghai Automotive-val szemben, de végül a pénz dönt, hiszen a felszámoló elsősorban abban érdekelt, hogy a hitelezők minél többet láthassanak viszont az utolsó brit autógyártó által elherdált millióikból.