Mitsubishi kisautó öt motorral

2006.01.11. 16:22


Galéria - kattintson a képre

A Concept-CT MIEV az utóbbi évek legérdekesebb Mitsubishi tanulmányautója. Már a formája sem mindennapi. A 3,8 méteres kisautó agresszív, sportos formaterve igazi kis méregzsákot sejtet, bár a jobboldalt látható két ajtó praktikus belsőt sejtet. A műszerfal újabb meglepetést rejt, az összes információt egy széles érintőképernyőn jeleníti meg. Az igazi meglepetés azonban a lemezek mögött rejtőzik.

A motorháztető alatt hiába keresnénk a motort, bár a Concept-CT-ben öt is van. A hajtóerő jelentős részét a négy kerékagy-motor adja, ezek egyenként 20 kilowattosak. Az ötödik egy 55 lóerős, 1 literes, 3 hengeres belsőégésű motor, amely a két hátsó kerék közé került, akárcsak az i kisautóban.


Galéria - kattintson a képre

A rendszerhez tartozik még egy generátor és egy Li-ion akkumulátor, amely 50 kW elektromos teljesítményt képes szolgáltatni, miközben a tömege alig 33 kg. A rendszer teljesítménye így meghaladja a 120 lóerőt, és bár pontos adataink nincsenek, a villanymotorok hatalmas forgatónyomatéka révén a kisautó valószínűleg legalább olyan jól megy, mint ahogy a formája alapján gondoljuk.

Bár a Concept-CT egyelőre csak tanulmány, a benne található hajtáslánc azonban még 2010 előtt megjelenhet a Mitsubishi egyik szériamodelljében is, feltéve, hogy addig megfelelő kereslet alakul ki a hibrid hajtású típusok iránt.