Leplezetlen kémfotókon a BMW kupé-kabrió

2006.10.12. 11:40


A képeken jól látszik minden lényegesebb részlet, csupán a hátsó lámpákat takarja néhány tessék-lássék odaragasztott fólia. A tesztelők óvatlansága persze érthető: a merevtetős kupé szinte ugyanígy néz ki, így nem maradt túl sok takargatnivaló, sőt, az erőteljes álcázással csak még jobban felhívnák a kíváncsiskodók figyelmét.

Lényeges különbség csak felül és hátul van a két autó között: a képeken jól látható az összecsukható, háromrészes tető illesztései, illetve a nagyméretű csomagtérfedél, amely alá az egész


szerkezet elbujtatható. A kupétól csak annyiban tér el a kupé-kabrió formájai, hogy itt hiányzik a tető és a csomagtér találkozásánál a lágy átmenet, de a BMW tervezői elérték, hogy az autó arányait ne torzítsa el az összecsukható tetőszerkezet, ahogy mondjuk a Peugeot 307 CC-ét: a csomagtartó viszonylag rövid maradt az utastér hosszához viszonyítva.

A típus a karosszéria felső és hátsó részétől eltekintve megegyezik a 3-as kupéval: állítólag még a motorválasztékban sem lesz eltérés. A jelenlegi vászontetős kabriót várhatóan még az év végéig készítik, utána megkezdik az új típus gyártásának előkészítését. A típus Európában előreláthatólag 2007 márciusától lesz kapható, de az év közepéig az összes fontosabb piacon megkezdik az értékesítést.