Mitsubishi Lancer: az első fotók

2006.12.11. 10:58

Az amerikai ősbemutatóig már csak néhány hét van hátra, nem csoda, hogy az új Lancer képei megjelentek a világhálón.


Galéria - kattintson a képre

A tavalyi Concept X tanulmány ismeretében nincs okunk meglepődni az autó formáin, bár a japán tervezők azért sok részletmegoldáson változtattak, míg a koncepcióautóból kialakították a szériagyártásra érett szedánt. Nagyobb első lámpák, valamivel kisebb hűtőrács és kisebb sárvédő-ívek jellemzik a Lancer legújabb reinkarnációját, a bátor, dinamikus alapforma azonban megmaradt. Még a spoilerek nélküli alapváltozat sem tűnik szürke egérnek, mint az elődje, bár itt mintha szembeszökőbb volna a hasonlóság egyes európai konkurensekkel.


Galéria - kattintson a képre

A motorháztető és a tetővonal a Volvo S40-est juttatja az eszünkbe, az első és hátsó lámpák formája pedig egyértelműen Alfa Romeó-s hatásokat mutat. A képek egy részén egy sportos külsejű változat látható, bár egyelőre nem tudjuk, hogy ez lesz-e az Evo X, vagy csupán egy gyári optikai tuningon átesett polgári kivitellel állunk szemben. Annyi azonban biztos, hogy az új Lancer is így, kötényekkel és spoilerekkel néz ki igazán jól.

Sajnos az autó műszaki megoldásairól egyelőre csak annyit tudunk, hogy a fődarabok egy része az új Outlanderből származik, de január elején, a Detroiti Motor Show-n hivatalosan is lehull a lepel az új Lancerről, így már az első adatokra sem kell túl sokat várnunk.