Tizennyolc új Audi típus 2015-ig

2006.12.11. 12:37

A négykarikás márka felügyelő bizottsága jóváhagyta a hosszú távú terveket, és a következő öt év fejlesztési költségvetését.

Az Audi ezek szerint 2011-ig 11,8 milliárd eurót költhet fejlesztésre, és ebből 8,4 milliárdot teljesen új, előzmény nélküli típusokra költenek. Az Audi kínálata jelenleg 22 különböző modellből áll, de ez a szám 2015-ig 40-re emelkedik a tervek szerint. Egy pici csalás is van a dologban, hiszen ugyanannak az alaptípusnak a különféle karosszéria-változatait külön számolták az Audinál, de így is hatalmas választékbővülés várható. Bár részleteket egyelőre nem árultak el, a manapság közszájon forgó pletykák szerint a jelenleg forgalmazott típusok utódai mellett elsősorban kisautókat, hobbiterepjárókat és sportos kupé modelleket tervez piacra dobni az Audi a következő kilenc évben.

A paletta ilyen arányú bővítése meglehetősen kockázatos és költséges, de a legnagyobb konkurenseknél – a BMW-nél, és főképp a Mercedesnél – bevált, így az Audi is kénytelen újabb és újabb típusokkal jelentkezni, ha tartani akarja a lépést a piacvezetőkkel.