Jön az ausztrál Lincoln-tanulmány

2006.12.13. 10:27

Állítólag alig egy hónap múlva, Detroitban láthatja az amerikai közönség az első, ausztrál alkatrészekből épített Ford luxusmodell prototípusát.

A kenguruk földjén hagyománytisztelő emberek laknak, akik az elmúlt húsz évben is rendületlenül vásárolták a klasszikus, hátsókerék-hajtású óriás-személyautókat, miközben Észak-Amerikában és a világ más részein az ilyesmi kiment a divatból, és most ismét visszatérni látszik. Ezért hívja segítségül új, hátsókerék-hajtású személyautóinak fejlesztéséhez ausztrál leányvállalatait a General Motors után a Ford is.

Az alapokat ezúttal a Ford Falcon következő generációjának padlólemeze jelenti, amelyet egyelőre csak egy Lincoln feliratú tanulmányban mutatnak meg az amerikaiak, de 2008-ra egész sor szériamodell épül rá. A legnagyobb különbség a Ford Mustang és a rendőrautóként még mindig gyakori Crown Victoria több évtizedes, szintén hátsókerék-hajtásos szerkezete, valamint az ausztrál platform között, hogy ez utóbbinál merev tengely helyett független felfüggesztést, és alvázkeret helyett önhordó karosszériát alkalmaznak, így nem nehéz rá mai szemmel nézve is korszerű autókat építeni.