BMW M3 kémfotók

2006.12.18. 12:20


Galéria - kattintson a képre

Münchenben és az autobahnon kapta el egy lesifotós a végső tesztkilométereit futó M3-as BMW kupé és kabrió változatait. Az autókat egy 400 lóerőnél is erősebb négyliteres V8-as motor hajtja, mely hatfokozatú manuális, vagy hétsebességes SMG szekvenciális váltóval lesz rendelhető, és ráadásul kevesebb helyet foglal, mint a korábbi soros hathengeres. A 0-100 km/h-s sprint idejét öt másodperc körülire teszik a jólértesült szakértők.
A képeken látható ezüstszínű autó a keménytetős kupéváltozat, míg a fekete a levehető keménytetővel készülő M3 kabrió, melybe tömegcsökkentési okokból nem szerelik be az E90-es sorozathoz kifejlesztett elektromos tetőmozgató mechanizmust. Előbbit már a márciusi Genfi Autószalonon bemutatják, de a kabrióra 2007 őszéig még várni kell. Mivel tengelytávja hosszabb, mint elődjéé, súlyelosztása várhatóan még annál is kedvezőbben alakul, ami még direktebbé teheti az autó viselkedését.
Az M3-as egyedi ismertetőjelei megmaradnak: továbbra is az első kerekek fölötti szellőzőjáratokról, a kétszer két kipufogóvégről és a diszkrét típusjelzésekről lehet legkönnyebben beazonosítani a csúcsmodellt.