Cadillac CTS: perverz kedvcsináló

2006.12.20. 09:34

Vannak cégek, amelyek vázlatokat mutogatnak rövidesen bemutatkozó típusaikról, a GM-nél azonban szoknyafelhúzással próbálják felcsigázni a közönség érdeklődését. A vásznat ráadásul két perverz módon vigyorgó idősebb férfi tartja, az egyetlen mentségük, hogy nem egy édes tizenhat éves formás hátsója, hanem a Cadillac CTS orra villan ki alóla.

A két vidám ember a GM csúcsvezetői gárdájából való. Balra, szemüvegben Ed Welburn, a GM formatervezésért felelős alelnöke, jobbra pedig Bob Lutz, a cég termékfejlesztési guruja látható. Minket persze inkább a köztük kivillanó autórészlet érdekel, amelyből csupán annyi derül ki, hogy az új CTS megszokott stílusban, de a korábbinál is hivalkodóbb hűtőráccsal készül. Annak idején a CTS volt az első nagy tömegben eladható Cadillac, amely a ma már unalomig ismert szögletes formavilágot képviselte, és mind a mai napig ez a márka legsikeresebb modellje.

A kiöregedő típus azonban egyre kevésbé állja a versenyt a BMW, a Mercedes, a Lexus és az Infiniti hasonló méretű modelljeivel, ezért így karácsony előtt nem árt felhívni a potenciális vásárlók figyelmét a Detroitban bemutatkozó következő generációra, nehogy egy konkurens márka autójával ajándékozzák meg magukat, vagy szeretteiket. A CTS persze inkább csak jövőre lehet karácsonyi ajándék, hiszen a forgalmazása csak 2007 második felében kezdődik.