Ilyen lenne az Alfa Junior?

2006.12.20. 11:00

Egy olasz lapban jelentek meg ezek a képek a Mini első igazi olasz vetélytársáról. Nem is kérdéses, hogy ügyes virtuális modellezők munkájának eredményét látjuk, de egész biztosak vagyunk benne, hogy az Alfának sikert hozna, ha legkisebb modelljük tényleg így nézne ki.


Galéria - kattintson a képre

A fantomképek megalkotói nyilvánvalóan az Alfa 8C stíluselemeiből válogattak, egyedül az első lámpák maradtak meg a Grande Puntóból, a 2008-ra várható Junior testvérmodelljéből. A modern Mini piaci bevezetése óta a konkurencia csak irigykedve bámulja, hogyan terpeszkedik a BMW a maga teremtette piacon. A prémium kisautónak szánt Audi A2-es hangosan megbukott, a Mercedes A osztály pedig egy kategóriával feljebb költözött, miközben a Miniből nem győznek eleget gyártani, de az elmúlt hat évben legfeljebb ígérgetést hallottunk. Hasonlóan erőteljes stílusú kisautó, amelyért a reális ára dupláját is kifizetik a vásárlók, eddig nem született. Így könnyen lehet, hogy az Alfa Romeo készíti el az első komoly kihívót.

Az olaszok formatervezésben eddig is többször alkottak maradandót az elmúlt évtizedben, mint egyes német vagy japán autógyártók egész pályafutásuk során. Vélhetően motorerőben sem lesz hiány, hiszen a Bravóban bemutatkozó új, 1,4 literes turbómotorokat a korábbi pletykák szerint itt is bevetik.