Nissan Rogue: észrevétlen újdonság

2007.01.02. 12:32

Az új szabadidőautó első képei láttán olyan érzésünk támadt, mintha már láttuk volna, pedig még nem volt hozzá szerencsénk.


Galéria - kattintson a képre

Az érzés alighanem az ismerős formáknak és arányoknak köszönhető. A Rogue karosszérialemezei ugyan nem azonosak egyetlen más korábbi Nissan típuséival sem, de egyetlen olyan stíluselemet sem találunk rajta, amellyel ne találkoztunk volna már valahol. Leginkább talán egy felfújt Qashqaira emlékeztet, bár a hűtőrács inkább a Muranót idézi, az első lámpák pedig a 350Z sportkocsi fényszóróit juttathatják az eszünkbe. A lemezek alatt sem találunk semmi meglepőt.


Galéria - kattintson a képre

A Rouge orrában egy 2,4 literes, 170 lóerős, keresztben álló, négyhengeres benzinmotor dolgozik, amelyhez fokozatmentes automata váltó, és első- vagy négykerék-hajtású erőátvitel csatlakozik. Az új típus mégis eséllyel indulhat csatába a kisebb hobbiterepjárók amerikai piacán. Ha túlzottan hasonlít is saját testvérmodelljeire, azért összetéveszthetetlenül Nissan, tágasabb és erősebb, mint a Honda CR-V vagy a Ford Edge alapváltozatai, és húszezer dolláros alapárával nem is tűnik túl drágának.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a típus Európába is eljut-e, de nem kizárt, hogy ezzel a modellel váltják fel a hatodik évét taposó X-Trailt.